Test Parcours
Proefrit
Tijdens het testen van het vluchtvoertuig kwamen een aantal verbeterpunten naar voren. Door
tijdgebrek was het helaas niet mogelijk om de punten nog aan te passen. In dit hoofdstuk zal worden gekeken naar de discussiepunten van het vluchtvoertuig.
Allereerst bleek dat de achteras erg stroef liep. De achteras zat door gaten in het frame, bij groot
gewicht op het voertuig werd de wrijving hier erg hoog. Doordat de uiteindes van de achteras waren gelast, kon aan dit probleem niets meer gedaan worden voor het parcours. Tijdens de daadwerkelijke productie zal er een kogellager gebruikt moeten worden om de weerstand te beperken.
Verder klapte het stuur snel om tijdens het rijden, en bleef voertuig dus niet rechtdoor rijden. Dit
probleem ontstond doordat het wiel te schuin aan het frame bevestigd is. In het vervolg zou dit opgelost kunnen worden door een veersysteem aan het stuur vast te maken die het stuur voortdurend zou bijsturen. Ook zou het stuur rechter op het frame geplaatst kunnen worden. Dit probleem kwam voornamelijk naar voren als het extra aandrijvingssysteem werd gebruikt en het voertuig dus met de handen werd aangeduwd. Een andere oplossing voor het probleem was het plaatsen van voetsteunen op het voorwiel. Op deze manier kan het voertuig met de hand worden aangeduwd, en kan het stuur met de voeten worden gestuurd.
Als laatst bleek de kettingoverbrenging niet geheel te werken. Doordat de tandwielen niet in een
perfecte rechte lijn uitgelijnd waren, viel de ketting voortdurend van het kleine geleidingstandwiel af. Hierdoor ontstaat er een grotere weerstand bij de geleiding. De geleiding bleef wel in stand doordat de ketting op een staaf viel (waar het tandwiel aan was bevestigd. Verder was een buis gebruikt om de bovenkant van de ketting mee te geleiden. Functioneel werkte dit erg goed, maar er ontstond een grote wrijving in de buis door de grote kracht die op de ketting kwam te staan.
Uit de testrit bleek dus voornamelijk dat er onnodig veel wrijving optrad, waardoor het rijden erg zwaar was. Door tijdgebrek konden deze componenten niet meer worden aangepast, maar dienen tijdens eventuele verdere producties te worden meegenomen. Ondanks de verbeterpunten reed het vluchtvoertuig goed en s het testparcours ruim binnen de tijd afgelegd. Daarbij is de ketting niet van het voorste en achterste tandwiel afgevallen, waardoor aandrijving mogelijk bleef en geen vertraging ontstond.
Het parcours waar de FastFlow met de andere vluchtvoertuigen is getest, ligt naast de Haagse Hogeschool in Den Haag. Op de kaart hieronder ziet u terug waar de test heeft plaats gevonden.

Hieronder enkele foto's van de testrit:
Maak jouw eigen website met JouwWeb